Restaurang Tuppen

2015/2016 nominerades Restaurang Tuppen i White Guide Juniors kategori ”Årets skolrestaurang”, topp 30 i Sverige! I september var det prisutdelning och vi hamnade på fantastiska plats 25!

Toppen, men inte konstigt alls då vi på Näshulta förskola och Näshulta friskola serverar riktigt vällagad lyxmat varje dag – från frukost till mellis!

Nu under 2016/2017, vårt fjärde år i White Guide Jr, har vi naturligtvis ambitionen att förbättra oss på alla plan.

På Näshulta friskola och Näshulta förskola äter vi hemlagad, näringsrik och välsmakande mat varje dag, detta tack vare vår duktiga personal och de råvaror som bygden håller oss med.

Vi  på Näshulta friskola och Näshulta förskola anser att god mat är en grundbult i god hälsa och att god hälsa är grunden för ett gott lärande så vi känner oss stolta över vår fina restaurang.

I restaurang Tuppen arbetar Johan Jonsson tillsammans med vår  kock Daniel Van Alphen,

Frukost serveras till alla elever/förskolebarn och all personal i skolan 7:30-8:30.

Vi på Näshulta förskola och friskola anser att det är enormt viktigt att starta dagen tillsammans över en lugn och näringsrik frukost.

Lunch serveras mellan 11:00 -12:30.

Till Restaurang Tuppen är du varmt välkommen att komma och äta även som privatperson och då kostar en lunch 60 kr.

I den mån det finns mat kvar efter att verksamheten haft lunch säljer vi även matlådor mellan kl. 13-13.30.

En matlåda efter dagens lunch kostar 50 kr. En fryst matlåda går att köpa för 40 kr.

Vår engagerade restaurangpersonal eftersträvar att genomgående arbeta med svenska ekologiska  råvaror och i möjligaste mån lokalproducerat.

Maten lagas från grunden i skolans kök och här bakas också matbröd så gott som varje dag.

All personal på skolan är välkomna att äta pedagogisk lunch, vilket innebär att vi alla får en fin stund tillsammans med våra barn över en god måltid.

En sammanfattning av restaurangens målsättning :

Här är vår målsättning att bjuda barnen på vällagad, god och näringsrik mat i trevlig och harmonisk miljö. Detta gör vi med hjälp av erfarenhet, kunskap och kompetens så att barnen får ork och lust att lära, upptäcka och att vara nyfikna.

Att variera menyn med nya smaker och konsistenser är något vi jobbar för och tror på. Att visa barnen att t.ex. en fiskgratäng kan smaka på många olika sätt är viktigt.

En helt vegetarisk dag är också en sak vi infört och som ligger helt rätt i tiden och till och med före många kommuners målsättningar.

Maten serveras i restaurangen, där barnen äter frukost och lunch.

Vår målsättning är också att minimera sockerintaget. Detta gör vi bland annat genom att laga all mat från grunden. Vi serverar osockrade bär och osockrade mejeriprodukter till frukost.

Det lilla utrymme som finns för sötsaker till barnen lämnar vi över till er vårdnadshavare.

Frukt och grönt ingår som en naturlig del av varje måltid. Vårt mål är även att öka mängden ekologiska och KRAV-märkta varor. Detta för miljöns skull och för kroppens skull

Varmt välkommen till Restaurang Tuppen!

Kontakt: Johan Jonsson och Daniel Van Alphen

Tuppen@nashultafriskola.se

Kolla in klippet om ”White Guiden” där vi är med och representerar Näshulta Friskola i tävlingen!

Den pedagogiska lunchen

Senast uppdaterad 2017-10-23